TISZTA SÓ FOGYASZTÓK TAPASZTALATAI

Kérek mindenkit, hogy hozzászólásként írja ide a saját tapasztalatát a Tiszta Só fogyasztásával kapcsolatban!

46 Responses to TISZTA SÓ FOGYASZTÓK TAPASZTALATAI

 1. P. Dávid says:

  3 éve fogyasztom a tiszta sót családommal együtt. Ételeinket tiszta RO vízzel készítjük és ezáltal ízletesebb minden étel. További előnye, hogy a tiszta sóval eltett savanyúságok, befőttek tovább eltarthatók.
  Napi 20-30g tiszta sót veszek magamhoz, ugyanis tiszta vízből is sokat iszom, 4-5 litert.

  A nagy nyári melegben izzadok, ám mégsem leszek kellemetlen szagú, ugyanis a verejtékem megfelelő mennyiségű nátrium-kloridot tartalmaz amely fertőtleníti a testemet. Ezzel szemben azt vettem észre,aki nem tiszta sót fogyaszt kevésbé tud izzadni és ezáltal nem méregtelenítenek rendesen, így kellemetlen testszaguk lesz.

  Ezen kívül tapasztaltam még, hogy aki kevés konyhasót fogyaszt környezetemben, jóval többször jár mosdóba vizelni, ugyanis a szervezetük nem képes megtartani a vizet.
  Fiatal sportolóként alapvető teendőm, hogy edzéseim előtt bekapok egy kanál sót és leöblítem egy nagy pohár tiszta vízzel, mióta bevált szokásom lett, elkerülnek az izomgörcsök, kevésbé fáradok és több energiát érzek magamban.
  Környezetemben egyre többen térnek át ajánlásom miatt a tiszta sóra és élvezik előnyeit.
  Bízok benne, hogy még sok ember javára válik a Tiszta Só és hamarosan minden boltban kapható lesz.

 2. K. Gábor says:

  Kb. 8 éve eszem a tisztasót, nagyobb mennyiségben (20-30 gramm / nap) Családom szintén csak ezt fogyasztja, és per0sze nagy mennyiségben Ők is !
  Júniusban rengeteg sót veszítettem mert erősen sportoltam és nem pótoltam olyan mennyiségben, mint amennyit veszítettem a sport közben. Ezt persze nem vettem észre, semmi különösebb tünet nem volt.
  A vérszérumom Na értéke leesett 139 mmol/liter –> trombózis, érgyulladás. 3 hétig nem tudtam, hogy mitől történt ez velem, de végül is el kellett mennem dokihoz mert már alig tudtam ráállni a lábamra. Akkor derült ki, hogy 140 mmol/liter alá ment le a Na szintem. Hazamentem és 20 gramm tisztasót bevettem egy nagy pohár vízzel. Nem fogjátok elhinni, de kb. 40 perccel később érezhetően kezdett enyhülni a lábamban a fájdalom és ahogy elkezdtem egyre több tiszta sót enni egyre kevésbé fájt már a lábam, a feszítő / szúró érzés enyhülni kezdett mihelyt a sót elkezdtem bevinni a szervezetembe és az a trombózist elkezdte felhígítani ! (3 nap múlva már szaladni is tudtam) Ugyanis a tisztasónak vérhígító és érvédő hatása is van ! Eddig is nagyon figyeltem, hogy mindenki körülöttem tisztasót egyen, de most még a bevitt dózisra is nagyon figyelek, hogy elkerüljem az ilyen kellemetlneségeket, mint a trombózis.
  A családunkban és a baráti körömben a következő betegségek tűntek el, illetve enyhültek:
  – magas vérnyomás (170-es volt a vérnyomásom, kb 1 hónap alatt normanizálódott)
  – csontritkulás (több csigolya összecsúszott és testmagasság csökkenés állt be –> tisztasót használva a csontsűrűség mérések azt mutatják, hogy egyenletes és folyamatos javulás áll be, ugyanis tisztasó nélkül a Calcium nem épül be a testbe, csontokba hiába eszünk sok tejet, sajtot, vajat)
  – szívritmus zavar (15 éve tartó szívritmuszavar múlt le kb. 1 hónap alatt, de úgy, hogy fél évvel később már a Béta blokkolót is elhagyhatta)
  – fulladás, nehéz légzés (a bolti sókban található Kálium Klorid a vérben lévő KORONG alakú vörösvértesteket Gömb alakúvá formázza és így az nem tud oxigént szállítani. (egy délután 2 pizzát ettem amelyek maró, égő érzést okoztak amikor lenyeltem a falatokat, ez a Kálium klorid egyik hatása ugyanis bőr irritatív, maró, égő, csípő érzést okoz a bőrön, illetve a nyelőcsövemen ezt éreztem. Aznap este már nem tudtam aludni, hajnalban erős fulladásra ébredtem)
  – asztma (nem véletlenül vitték régen az asztmásokat sóbarlangba vagy ki a tengerpartra)
  – reflux (szinte 2-3 héten belül elmúlt)
  – lábszárfekély (alsó lábszáron 3 db pontszerű nyílt seb –> tisztasó alkalmazása után 1 hónapra rá már csak 1 db nyílt seb maradt, de az is kezdett varrosodni)
  – gyakori éjszakai vizelés teljesen megszünt
  – szívinfarktus (kollegám túlélt egyet, visszaemlékezése során kielemezte, hogy erősen izzadt nyáron nagy melegben amikor egyszer csak összeesett. Fogalma sem volt, hogy miért érte utol ez a baj, de később kielemezte a teljes vérképét és kiderült, hogy a vére Na értéke 140 alatti értéket mutatott. Azóta nagyon figyel a sóbevitelre és köszöni szépen kutya baja)
  – egy barátom 46 évesen agyvérzést kapott, szerencsére időben jó orvoshoz került, nem maradt vissza semmi fogyaték, viszont amikor ez történt vele akkor 137 volt az Na értéke a vérének) Azóta csak tisztasót eszik !
  – rák, áttételes (2 éve tartó eredménytelen harc után kezdték el alkalmazni az erősen sózás és ezzel párhuzamosan a desztiláltvíz kúrát. Reggel felkelés után 4 deci vizet megiszunk és utána 2 óránként újabb és újabb 4 deci vizet iszunk, erősen sózott ételt fogyasztva. A víz, illetve a már nem kívánt többletvíz megnyomja az összes sejtünket mintegy szőnyegbombázást hajt végre és ezáltal a beteg sejtek a 10-ik, 100-ik, 1000-ik 4 deci víz nyomása után elpusztulnak és a helyükre ép és egészséges sejtek képződnek. fA kezelése megkezdését követő fél év múlva már csak 2 daganat volt a májon, amelyek újabb fél év múlva orvosi igazolással is felszívódtak) így naponta 3- 3,5 liter vizet iszunk meg, nem kellemes de még mindig jobb, mint a kemo vagy a sugarazás…
  Az összes megfigyelt daganatos betegségnél, az ÖSSZESNÉL !!!! –> 140 mmol / liter alatti volt a vérszérum Na értéke !!!!! (137-nél halt meg apósom, egy kollegám apja, egy barátom apja és még sorolhatnám… mind mind rákban… amikor még nem tudtuk, hogy mi újság…)
  A fenti esetek velünk történtetek meg, nem olvastam, vagy hallottam valakiktől, hanem átéltem, átéltük. Még ha olyan hihetetlenül is hangzik, nem csak akkor leszünk betegek ha valami mérget eszünk, hanem AKKOR IS HA NEM VISZÜNK BE A TESTÜNKBE OLYAN LÉTFONOTSSÁGÚ elemet, mint a TISZTA SÓ !
  A vérünk nem csak egy piros folyadék, hanem egy elektrolit, pont úgy, mint az autók akkumulátor folyadéka. Az 32 %-s sav, de ha csak 18 %-os lenne akkor hiába töltjük fel, nem fog működni ! A vérünk is hasonló, 30 egység Na és 1 egység K kell az optimális működéshez. Ugyanis a szívünkben van egy színus csomó ami folyamatos impulzust ad és ezt az információt a vérünk továbbítja a szív izom felé. Ha egy hirtelen izzadás bekövetkezik és a Na vesztés mértéke nagy és emellett nem eszünk tisztasót akkor a szervezet nem bírja a csontokból kivonva pótolni a kívánt mennyiséget (ez a csontritkulás) és beáll a hirtelen szívhalál ! Még csak újra sem tudnak éleszteni ! Gyanítom, hogy az összes fiatal sportoló hirtelen halála mögött ez a jelenség állhat (Fehér Miklós például) A szervezet a végsőkig próbál ballanszírozni, még akár olyan áron is, hogy felbontja a vázunkat alkotó csontokban található sókristályokat, hogy megfelelően tudjon működni !!! Ennyire fontos a s!!!!!!!
  A mai gyerekek akik só nélkül nőnek fel katasztrófális csontrendszerrel bírnak. Törékeny a csontjuk és ha már törik akkor szilánkosan.
  MÉg sokáig írhatnék, de a lényeg, hogy NEM ELÉG CSAK TISZTASÓT FOGYASZTANI HANEM SOKAT KELL BELŐLE ENNI !!!!
  Ugyanis a szervezetnek nem az a baja ha túl sok tisztasót eszünk, hanem az, hogyan tartsa vissza a sót és a vizet mert ezeket folyamatosan veszítjük !!!!
  Naponta 10 gramm sót veszítünk még akkor is ha fel sem kelünk az ágyból (izzadság, vizelet, széklet..stb) Ez egy egyensúlyi rendszer, tehát amennyit veszítünk annyit kell pótolnunk ! tehát minimum 15 grammot kell bevinnünk és akkor még nem beszéltünk a sportolókról, illetve a nyári nagy melegekről !!!
  Testünkben 2 nagy tenger működik, a Na tenger és a K tenger. Az Na a sejten kívüli térben gyakori, míg a K a sejten belül. Amikor izzadunk azt úgy kell elképzelni, mint amikor egy kád vizébe vízzel töltött lufikat dobunk: a két folyadék között egyedül a lufi fala van, ezek a lufik a sejtjeink. A két folyadék közötti ionkoncentráció különbség adja a sejtmembrán működését, azaz a sejt pumpát. Ez felelős a táplálék felvételéért, illetve a salak leadásáért. Amikor izzadunk akkor kihúzzuk a kád dugóját, tehát folyadékot veszítünk, de azt amelyik Na-ból dúsabb ! A lufikból, tehát a K tenger részéből nem veszítünk !!!! Éppen ezért az Na-t kell nagyobb mennyiségben pótolni, nem a K-t ! Ha eszünk paradicsomot, padlizsánt, banánt, krumplit, paradicsomot akkor a szükséges K mennyiséget már pótoltuk is ! Na-t pedig csak kloridos formában tudjuk bevinni, azaz sóként ! (még a szódabikarbóna is jó mert a gyomorsavval találkozva az alkotóelemeire esik szét, többek között sóra, de ezt csak 2 hétig ajánlott alkalmazni, kúra szerűen)
  Éppen az a baja a szervezetnek, hogy nehéz a felesleges K-tól megszabadulni –> sejten belülről nehezebben hatjuk ki a felesleget –> Calcium a a megoldás erre ! Ez segít kihajtani a felesleget !
  A helyes Na referencia értéke a vérképen belül: 140-144 mmol / liter. A mai napig is alkalmazott eltorzított referencia pedig: 135-145 mmol / liter –> éppen ezért még a dokinak sem tűnik fel, hogy miért lehet az, hogy komoly betegségekkel érkező emberek vérképe csak egészen enyhe eltérést mutatnak…pedig csak a Na tartalmat kellene felvinni 140 felé !!!
  Amíg nem érjük el a 140-es álomhatárt addig a tisztasót erősen sósnak érezzük, után csökken ez az érzés és 140 felett pedig már az ételek már nem tűnnek ehetetlenül sósnak ! Erőltetni kell a sóbevitelt az elején, később már nem is lesz kellemetlen, sőt kellemes sós ízt fogunk csak érezni !
  Jó egészséget mindenkinek ! A tisztasótól nem félni kell, hanem enni !!!!!

  • Zana Ákos says:

   Kedves Gábor.
   Nagyon örülök ennek a hozzászólásnak,mert egyszerűen ugyanakkor rendkívül érthetően mondod el a lényeget.Ez az élet alfája.Lehet mindenféle félre magyarázással bonyolítani,ködösíteni de a lényegen a törvényszerűségen akkor sem tudunk változtatni

  • Péter says:

   Üdvözlöm K. Gábor!
   Bízom benne elérem ezen a csatornán kérdesemmel!

   Négy napja elkezdtem fogyaztani a tiszta sót, előtte Himalája sót fogyasztottam, vízben oldódva. Illetve betegség, fáradság esetén sófürdő. 44 éves fiatalember vagyok, fizikai munkával, sportolással.
   A tiszta sóra való átállás egyik-napról a másikra történt. Szintén vízzel, egy kiskanálnyi.
   Azóta minden reggel viszketéssel kelek, az ízadt területeken, bőrőm felhólyagosodik.
   Egyre másabb területeken.
   Kérdésem lenne, ez normális, meddig tart? Hogyan tudnám tüneteim enyhíteni?
   Válaszát, köszönöm.

  • Gábor says:

   Köszönöm!

 3. kovesi Karoly says:

  Az én családom esetében az alábbi tapasztaltakat tudom közreadni.Hosszú évek óta emésztési rendellenességekkel,savasodással,reflux-al,epe problámákkal küszködtünk.Heti rendszerességgel jártunk a patikába a
  legkülönbözőbb olyan készítményekért amelyek csak tüneti kezelést biztosítottak néhány órán keresztül.A tiszta só alkalmazása,pedig nem is értük el a napi 15 grammot.döbbenetes eredményeket hozott.Néhány hét alatt megszüntek a fen leírt problémák,méghozzá teljesen.Nem gond a zsíros vagy egyéb nehéz étel,jól alszunk és egyáltalán nem ment fel a vérnyomásunk ,amit naponta többször is ellenőriztünk.A fő étkezések előtt egy csapott mokkáskanál tiszta sót feloldunk
  egy stampedlis pohár vízben,ezután jókat nevetve koccintunk és megisszuk mint egy aperitívet.Javaslom minden
  emésztő szervi problémával küzdő embernek ezt a módszert ami nálunk tökéletesen bevált.

 4. tmscsaba says:

  hagyományos sót fogyasztok, de abban túlságosan kevés a KCl tartalom és mindig begörcsöl az izmom, amikor intenzívebben izzadok valami fizikai munka, sport miatt. Ezért hordok magamal 1000 mg-os Kálium pótló tablettát és amikor görcsölni kezd az izmom, akkor beveszek belőle fél-egy tablettát. Ennyit ajánlanak a extra izzadással és folyadék vesztéssel járó Kálium pótlására. Attól perceken belül megszűnik az izomgörcs, amit semmilyen más módon nem tudtam korábban megszüntetni, amíg nem ismertem meg a Kálium pótlás lehetőségét. A Kálium sokszor pótolható a különböző gyümölcsökből, zöldségfélékből, mert azoknak a felépítésében ez az egyik legfontosabb, alapvető építő anyag. Viszont mit tegyünk ha a Kálim kiürül a szervezetből és görcsölni kezd az izmunk? Ilyenkor jön nagyon jól a megfelelő Kálium pótlás, mert a szervezetünk összes sejtjének a működéséhez létfontosságú a Kálium és a Nátrium só is.
  .
  Ne felejtsük el, a Kálium legalább olyan fontos anyag a szervezetünk számára, mint a Nátrium és bőséges folyadékvesztéssel mindkettőt pótolni kell.
  .
  A Nátrium hiánya izom gyengeséget okoz.
  A Kálium hiánya izom görcsre hajlamosít, főleg bőséges vízfogyasztás után kell gondoskodni a pótlásáról.
  Erre nagyon jó pl. a paradicsom, a banán, de ha éppen nem jutunk hozzá zöldségfélékhez és gyümölcsökhöz, akkor ott a Kálium-R tabletta, amiből napi 1 db-ot lehet bevenni izomgörcs vagyis Kálium hiány esetén a hiánybetegség pótlására.
  .
  A következő címen lehet többet olvasni az alkalmazásáról: http://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/kalium-r_tabletta/874
  .
  “Káliumhiány megelőzésére szokásos napi adagja 1 tabletta.
  A tablettát egészben, szétrágás nélkül, sok folyadékkal (1 pohár vízzel), étkezés közben vagy utána kell bevenni.
  Ha az előírtnál több Kálium-R tablettát alkalmazott: Rögtön jelentkeznie kell kezelőorvosánál vagy kórházi osztályon.”

 5. tmscsaba says:

  P. Dávid-tól idézve: “Fiatal sportolóként alapvető teendőm, hogy edzéseim előtt bekapok egy kanál sót és leöblítem egy nagy pohár tiszta vízzel, mióta bevált szokásom lett, elkerülnek az izomgörcsök, kevésbé fáradok és több energiát érzek magamban.”
  .
  Már én nem vagyok fiatal, 61 éves múltam de kerékpározok elég sokat. Viszek magammal csökkentett Nátrium tartalmú sót. Nem is azzal van gondom, hogy kevés legyen a Nátrium, mert abból kell a pótlás izzadáskor mint a Káliumból is, csak a Káliumból kisebb arányban. A klasszikus konyhasóból viszont hiányzik a Kálium. Viszont az intenzív izzadással azt is veszítünk és ez a sótól mentes tiszta víz pótlása után rövidesen túlhígul, amit az izmaimban kezdődő izomgörcs formájában jelentkezik nálam. Azért veszem a ..csökkentett ső keveréket, mert az részben pótolja a Káliumot is és bőségesebben a Nátriumot is, de a Káliumot nem olyan mértékben mint ahogy az távozik tőlem. Viszont abban a ..csökkentett sóban a ráírt 5% alatti Kálium szint nagyon kevés ahhoz, hogy önmagában teljesen pótolja az izzadással leadott Káliumot és ezzel megelőzze az izomgörcsöt, ami a kálium só pótlása előtt, korábban rendszeresen megkínzott mindig út közben egészen fiatal koromtól kezdve.
  .
  Csak azóta tudom teljesen elkerülni az izomgörcsöt ha megfelelő mértékben pótolom a szervezetből kiürült Kálium szintjét. A fáradás jelentősen csökkenthető ha a NaCl-t is pótoljuk közben. Ezek az elsődlegesen létfontosságúan szükséges sók jobban felszívódnak kevész szőlőcukor jelenlétében a gyomorból. ezért tartalmaz a gyógyszertári rehidráló por is a Nátrium és a Káliumklorid mellett kevés szőlőcukrot is. Azt nagy mennyiségű, intenzív izadás, vagy hányás, hasmenés után ajánlott bevenni.
  .
  A NaCl és 5% KCl kevert sót út közben kb 20 km-enként szoktam bevenni az adagoló kupakból, 3 grammos mennyiségben. Eszek hozzá kevés szőlőcukrot, müzlit és iszom rá talán 2 dl vizet. Utána mint ha kicseréltek volna !
  Amikor kevés a kálium és kezdődik mégis az izomgörcs, akkor még beveszek egy fél Kálium-R tablettát és akkor tényleg már nincs megállás! Mehetek tovább a kezdeti lendülettel tovább.
  .
  A kálium pótlás legalább olyan fontos mint a Nátrium, de kisebb arányban van rá szükség, de van rá szükség sport és más okból bekövetkező folyadék vesztés után !!!.

 6. Bakos Lászlóné says:

  Nem tudom helyesen vásároltam, noha örömmel tettem:
  Eredeti Compex só Erdélyi adalékmentes 500 g. Piros-Fehér-Zöld előláappal
  hátlap ugyancsak piros-fehér-zöld színű és felírata :eredeti Compex só minőség
  Alatta: Adalékmentes erdélyi só, Nettó tömeg 500 gramm, összetevők: asztali só 34 hrsz
  Származási ország: Románia Csomagolja: Compex-só kft. 4522 Nyírtassa külterület 0/183 http://www.compex-só info@compex-so.hu A termék csomósodásgátló anyagot ( E536 )nem tartalmaz, ezért összeállhat.
  A terméket Magyarországon csomagoljuk, így vásárlásával hozzájárul a magyar munkahelyek fenntartásához.
  Minőségét korlátlan ideig megőrzi. A csomagolás dátuma: 11 08 2016 32
  van egy pénztári kódja: 5 998524 147828
  Mindent leírtam, úgy gondoltam nyugodtan használhatom, most miközben a NET-en tudományos szövegeket olvasok kétségeim vannak, itt is átráztak netán, pedig ebből szívesen használtam nap, mint nap.

  • Adam Weishaupt says:

   Az üzlet az üzlet, mindenkinek maga felé hajlik a keze (és a zsebe).

   “A kálium rehabilitációja – a sóbotrány rémhíreinek cáfolata – 2017, június 14
   http://www.zoldhaz.info/kálium-nátrium-klorid
   “A 2010 körül indult káliumbotrány kitalálói szerint a boltokban árult konyhasó szándékosan káliumszennyezett, és szinte minden, a valóságban leginkább a rossz táplálkozásból, és életmódból adódó betegség kialakulásáért a káliumtoxicitást okolják. Az állítások igazságtartalmát végül is szinte senki nem firtatta, így viharként söpört végig az országon ez az álhír, hatására az emberek tömegei keresték a gyógyszerkönyvi tisztaságú nátrium-kloridot.”

   • Annamária says:

    Adam ur!

    Ha mérgezni akarja magát, rajta, de nincs joga kétségbe vonni magyar kutató hosszú éves munkáját. Igen az üzlet az üzlet, de nem úgy, hogy közben betegségeket kreálnak, ami ugye jól jön a második állomásnak, azaz a gyógyxariparnak. Ha nem tetszik, el lehet menni és ott reklámozni a ostobaságát, hülyeségét. Egye, szíve joga, de ne mérgezzen mást a nagyon butaságával. Ahhoz meg nincs joga.

   • kovalszky says:

    Adam Weishaupt ilyen névvel nem is gondoltuk hogy alternativ megoldásokat támogatsz…

    • Czetli Balázs says:

     A kétkedők figyelmébe ajánlom Vári Attila megdöbbentő “Freddy Krugeres”videóját ahol a kóklereknek üzen.
     Az a videó minden kérdésre választ ad.

 7. Grenak Melinda Anna says:

  Mi vesekő elhajtasara/megszuntetesere vasaroltuk nehany napja egy palocvasarban, ahol azt mondtak, hogy ezt ajanljak ra.(kb 5 mm a ko)
  Van esetleg valakinek tapasztalata?
  Mennyit kell fogyasztani ebbol a csodasobol?:)
  Nem baj hogy megtartja a vizet es nem pedig hajtja?
  Koszonom elore is!:)

 8. Mészáros Ildiko says:

  Megbizható helyről Parajdi sót vásárolok, most viszont elbizonytalanodtam, ez nem jó , vagy a gyógyszertári jobb? Hol vehetek jó sót, nemtudom kapok e a gyógyszertárban. Erős csontritkulásom van, hogyan fogyasszam a sót, ha kapok tiszta sót, vagy hol szerezzek? Olvastam én már erről, de azt gondoltam, hogy az erdé.lyi prajdi só jó lesz, és jóval többet sóztam pl. reggelinél és nem emelkedett a vérnyomásom, egész nyáron saját szakállamra évek óta nem szedek gyógyszert, mivel nagyon alacsony lesz kora télig. Lényeg, hogy nagyon szeretnék az egész családnak venni tiszta sót, kérem segitsenek ebben. Köszönöm a jó cikkeket, ezt a TV-ben rendszeresen propagálni kellene, hogy egészségesebbek legyünk. Mégegyszer köszönöm, hogy törődnek az emberekkel. Üdv Ildikó

 9. Kovács Norbert says:

  Egyetértek.

 10. Ani says:

  Kb 4 éve csak az ezen az oldalon ajánlott Tiszta sót használja a teljes családom.Egy helyi bioboltban vásároljuk.Mióta az adalékmentes erdélyi sóról áttértünk a tiszta sóra(az előbbiben magas az alumíniumtartalom)szinte egyáltalán nem voltunk betegek.A betegséget nemcsak úgy értem,hogy komolyabb betegség,hanem még influenza sem!!!A különbség megdöbbentő!Szeretném felhívni azok figyelmét akik kételkednek a só fontosságában az emberi szervezet számára,hogy ha valaki nagyon beteg és kórházba kerül,akkor valószínűleg infúziót fognak neki adni ami lényegében sós víz.Ezt nem azért teszik,mert ott helyben ki akarnak minket végezni,hanem mert ennyire fontos a só!A másik dolog aminek kérem ha idejük engedi nézzenek utána,a vitaminok fontossága.Erről Dr Lenkei Gábor beszél rengeteg videóban:
  Dr. Lenkei Gábor: Egészségünk titkai – Amit még soha nem mondtak el Önnek!
  Olvastam Dr Lenkei Gábor több könyvét és sajnos rá kellett jönnöm,hogy valóban számtalan olyan “betegség”létezik,ami nemis betegség,csupán vitamin és ásványi anyag hiány.Hiába szedünk vitaminokat,ha egy teljes doboznyi vitaminkészítményben annyi vitamin van,ami egy felnőtt ember egy napi adagja és sajnos a műtrágyázás miatt a növények is csak töredékét tartalmazzák annak amennyit hajdanán,és amennyire egy embernek szüksége lenne.Pl mióta több C vitamint eszek(tiszta aszkorbinsav port)azóta nem vérzik a fogínyem amit soha semmilyen méregdrága fogkrém nem tudott meggyógyítani,ugyanis ez a skorbut egyik tünete.Nézzenek utána!

 11. Tarjányi Endre says:

  Prof. Dr. Papp Lajosban és a leírások alapján bízva elkezdtem fogyasztani a tiszta sót, annak ellenére, hogy magas vérnyomásom van és 2012-ben aorta billentyűt ültettek be. 8 hónapig fogyasztottam kb. egy púpozott kávéskanál sót naponta kétszer. Mindkét alsó lábszáram elkezdett dagadni, vizesedni. A háziorvosommal egyetértésben abbahagytam a tiszta só fogyasztását kb. 2 hónapja. Remélem közzéteszik ezt az írást.

  • Rácz Tibor says:

   Üdvözlüm, olvastam hogy bedagadt a lába, nem a sótól hanem
   https://www.youtube.com/embed/eIyQMkwWE30

  • Rácz Tibor says:

   Várhegyi László válasza:
   Kedves Endre!
   Amit leírt, abból azt lehet kivenni, hogy Ön a sófogyasztásra fogja az alsó lábszára vizesedését. Én mint gyógyítással foglakozó, azt látom, hogy Ön a só fogyasztásától, mint gyógyszertől várta a megoldást. Látnom kellene Önt, hogy hány éves, hány kiló a testsúlya, milyen környezetben él, mert ezek mind befolyással vannak a testi állapotára. Ha egyedül, magányosan él, akkor a változástól számítva, függetlenül, hogy mennyi sót használ, elkezdhet vizesedni a lába, a lábai. Az sem mindegy, hogy történt-e változás az italfogyasztásában a sózás megemelése idején. Ha valaki több sót fogyaszt az előzőeknél, akkor többet is kellene innia, s ha nem iszik, akkor a szervezete megpróbál több vizet visszatartani és azt a lábban kezdi meg a gravitáció miatt.
   Lehet beteg a mája is, mert a májnagyobbodás is előidézhet vízgyülemet. A keringése sem túl jó, ha már volt szívműtétje. Ha változtatni szeretne valamin, de mégsem teszi meg külső okok, vagy bizonytalanság miatt, akkor mezodermális vízgyüleme keletkezik és ha ezek valamelyike közeli időpontra esik a sófogyasztásának megváltoztatásának idejéhez, akkor könnyen arra háríthatja. A szívbetegsége miatt a kora sem lehet túl kevés, tehát sok más kisebb-nagyobb egészségügyi problémája is lehet, amit a tiszta só elkezdett gyógyítani és a gyógyítási fázisoknak van egy gyógyulási fázisa, ami kellemetlen tüneteket, akár gyógyulási fájdalmakat is előidézhet. Azért találgatok, mert kevés az az információ, amit leírt!
   Az érrendszer hibája is lehet, mert ha a vénás billentyűk már nem megfelelően működnek, akkor a gravitáció miatt a sófogyasztással beindult méregtelenítéssel a méreganyagok a lábból nem tudnak eltávozni a beteg vénás billentyűk miatt.
   Ahogy leírta, hogy két púpozott kávékanál sót fogyasztott, azt hogy fogyasztotta, Csak magában, vagy ételekre szórva, mert magában fogyasztva nem oszlik el úgy és nagy terhelés idéz elő, meg nem is indítja el az emésztési folyamatot. Ugyanígy nem szabad csak sós vizet inni, mert az sem indítja el az emésztési folyamatot és ez megterheli a májat és megnagyobbítja azt és má ez is vízgyülemet okozhat. Ételeket kell megsóznia, meg olyan italokat, amelyek fogyasztása emésztési folyamatokat indít meg ( pl. zöldséglé). Egyébként nem tudom, hogy mennyi a testsúlya, de két púpozott kávéskanálnyi tiszta só, úgy 30 kg-os testsúlyig oldja meg a sóhiányt. Egy átlag testsúlynál (75 kg) 1 kg sónak egy embernél 40 nap alatt el kellene fogynia. Két kávéskanállal 80 napig sem fogyasztja el, ha az átlag testsúly van. Tehát keveset sózott. Akkor lenne jó a vérének Na értéke, ha az 142-155 mmol/l érték között lenne, a K értéke pedig 3,5-4,2 mmol/l érték között, a Cl értéke pedig 103-106 mmol/l érték között. Ezek a keleti orvoslás referencia értékei, ami 100 évvel ezelőtt is ennyi volt náluk is most is ennyi többmilliárd embernél. Nálunk meg 1955 óta állandóan módosítgatják a referencia értékeket a gyógyszeripar betegségyártási érdekei szerint. Akkor okozhatta a láb vizesedését a só és valamely gyógyszere kölcsönhatása is. Tehát egyértelműen a sófogyasztásra fogni a láb vizesedését, hiba volt az orvosa részéről is.
   A rendelkezésre álló információk alapján ennyit tudtam megállapítani. Javasolnám, hogy térjen vissza több tisztasó fogyasztásához, rendezze érzelmi életét, legyen vércsoport szerint vegetáriánus, mert a rossz olajok és zsírok is (kókuszzsír, pálmazsír, disznózsír, stb) máj megbetegedést okoznak, ami vezethet láb vizesedéshez. Igyon több tiszta vizet, de mindíg étkezés előtt, vagy két étkezés között üres gyomorra. A tisztavíz, desztilláltvíz, vagy nem vissza ásványi anyagozott, a fordított ozmózisos eljárással tisztított víz (ro-víz) legyen, mert csak a tiszta víz fogyasztása tud rendet csinálni a keringésében!
   Üdvözlettel: Dr.Weix-Várhegyi László életmód- és táplálkozási tanácsadó és terapeuta természetgyógyász

   Kérem ezt kitenni válasznak
   Üdvözlettel: László

 12. cogito says:

  nem talalok szavakat, se az oldalra, se a termekre
  az emberiseg tenyleg megerett a pusztulasra

 13. mezei zsolt says:

  kurva jó minőségű só, mindig ezzel fogyasztom a csirkefarhátat

 14. Istvan says:

  Összegezve:
  A nátrium hiány és a kálium túladagolás okozza a candida elszaporodását a szervezetben.
  Tullio Simoncini bizonyította, hogy a rák valójában a candida gomba.

  Fehér lepedékként is megjelenik a nyelven.

  Mózes könyveiben is le van írva, hogy ilyen módszerrel kell területet hódítani, Tejfalussy András dokumentumaiban is benne van.

 15. Istvan says:

  Én úgy gondolom, ha a nátriumhiánnyal és a káliumtúladagolással, valamint a vizek mérgezésével a Mózesisták egy bizonyos szint alá csökkentik a lakosságot, a maradékot majd fizikailag fegyveres erőkkel fogják kiirtani.

  Vagy ha mégis sikerülne leállítani őket az is vérengzésbe torkollna és atomcsapáshoz, világháborúhoz.

 16. Viktória says:

  Jó napot!
  A Tiszta só tartalmas jódot? Jódszegény diétát kell követnem pajzsmirigy problémák miatt.
  Köszönöm

 17. Kira says:

  Pécsett hol kopható?

 18. Anna says:

  `n csak azt szeretném kérdezni, hogy miért nem lehet kisebb mennyiséget vásárolni, hiszen 25 kg egy kéttagú családnak eszelös mennyiség.

 19. Kedves Illetékesek!

  Olyan problémára szeretnék megnyugtató választ találni, ami miatt most nagyon megijedtem. Elnézést, ha hosszúra nyújtom, de azt hiszem, szükségesek érdembeni információk a valid válaszadáshoz.
  Vérvételen voltam, és 6,3 millimolos Káliumszintet mértek, soha nem volt még ilyen magas eredményem. Rosszul nem vagyok ennek következtében, legalábbis nem tudom erre visszavezetni, de van jó néhány gondom (pánikzavarom van, Hashimotóval küzdök (autoimmun pajzsmirigy alulműködés), reumatoid artritis, pollenallergia, áteresztő bél-szindróma keseríti meg az életemet. A többi laborértékem a következő: Nátrium, Ca, Cl, Mg, Glucose, és HgbA1c normál tartományban; Albumin 49 g/L; Cholesterin 6,52, triglicerid 0,67, LDL chol 4,24, HDL chol 1,98; CK, CRP, vvt sülly, GOT, GPT, ALP, GGT, össz bilirubin normál tartományban, Karbamid Urea 4,8 umol/l, Kreatinin 55 mmol/l; Húgysav normál tartományban; Vas 26,1 umol/l, TVK norm; Transzferrin, Transzferrin szaturáció normál tartományban, vérképben Neutrophil gran 40,5%, Lymphocyta 41,3%, Monocyta 10,2%, MPV 11,7, a többi vérképeredmény normál tartományban; TSH 7,48 mIU/L, FT3 4,2 pmol/L, FT4 10,4 pmol/L; összes vizeleteredmény normál tartományban van. Szedtem étrendkiegészítőket (Homoktövis, Flavinulin, Méhkenyér, amiben így utólag átnézve sok a Kálium) most a vérvétel után ezeket átmenetileg leállítottam, már csak D3 vitamint (napi 8000NE-t), C-vitamint (napi 3 gr-ot) és mézet merek bevenni, illetve Serrapeptázt, amiben tudtommal nincsen Kálium, viszont ez az egyetlen szer évtizedek óta, ami nagymértékben csökkenteni tudja a kínzó allergiás panaszaimat. Sok vizet iszom, hogy ürüljön a Kálium, most fogok vesetisztító teakeverék-kúrát tartani, bár a családban senki nem volt vesebeteg (urémiás és egyéb sem), és eddig nekem sem volt bajom a vesémmel, remélem, nem is lesz komoly probléma. Igyekszem minél kevesebb Kaliumot bevinni az étrendemmel, de gyógyszereket szedni nem akarok semmiképpen. Az lenne a kérdésem, hogy normális Natrium szint és magas Kálium szint mellett javasolják-e nekem, hogy elkezdjem a tiszta só fogyasztását, ha igen, ebből mennyit és hogyan kell naponta elfogyasztani, és várható-e, hogy helyreáll a Kálium szint a többi ion megborulása nélkül? Második kérdésként azt tenném fel, hogy van-e ötletük, létezik-e hatékony, pozitív hatású megbízható étrendkiegészítő szer, ami nem, vagy csak kis mértékben tartalmaz Káliumot, és javítja az immunműködéseket, a mirigyrendszert, méregtelenít stb.
  Előre is köszönöm türelmét hozzám, és szíves válaszát!

  Hálás köszönettel: Hagemann Judit

 20. Ibolya says:

  Üdv..
  A tiszta sót egyik napról másikra hasznalhatom főzéshez ..étkezéshez ugyanúgy mint az eddig üzletekben vásárolt sónak nevezett nem tudom mit?
  Már sokfélét kipróbáltam de egyik rosszabb mint a másik,eltűnik az ételből és íztelen lesz..vagy pedig ehetetlen sóssá válik..

  Köszönöm a választ

 21. Robert says:

  https://www.youtube.com/watch?v=iekm0F91iQ4
  az igazság a sóról 1 rész.avi
  https://www.youtube.com/watch?v=QlPyOUI_boY
  az igazság a sóról 2 rész.avi
  Ha a felvétel nem is a legjobb, de szerintem szenzációs, én mindenesetre letöltöttem és mindig ujra nézem.
  https://www.youtube.com/watch?v=pXzhyQ1bMtw
  Udo Pollmer: tödliche Wasservergiftungen
  ebben a filmben arra hivják fel a figyelmet, ha nem eszünk elgendö sót, akkor a “sok” vagy több vizivás halálos lehet. Só nélkül nincs izzadás vizeltávolittás a testböl, szervezetböl, igy az eltárolódik, a végen a tüdöben és ha az kipukkad, akkor az illetö mefullad, ezt nevezik hyponatreminek.

 22. István says:

  Én igazából a candida miatt kezdtem el enni a tiszta sót. 7 éve eszem a tiszta sót, és jelentősen lecsökkent a szervezetemben található candida mennyisége a tiszta sónak köszönhetően. Főleg a nyelvemen jelenik meg lepedékként.

  Hálás vagyok Tejfalussy Andrásnak azért, mert fellépett sócsökkentős életrövidítők.

  Én nem merem viszont ezt a tiszta sót sok ember elé tárni, nehogy véletlen egy zsidó megtámadjon.
  Tudom, hogy a zsidók csinálják a sócsökkentő programot, nem is sajnálnám őket, ha ezért kiirtaná őket valaki.

  De lehet ki lehetne szolgálni, úgy is az embereket tiszta sóval, hogy nem uszítunk a zsidók ellen, én nem vagyok olyan bátor mint Tejfalussy András 🙂 . Es igy nem kellene attól félnem, hogy jajj mikor bosszul meg egy zsidó, mert uszítok ellene.

  • Njk says:

   Semmi bajom velük,csak a vejem is az..azunokámat inkább szeretem,,eladtánk a házumnkast,ahol a műhelyem volt,pedig van saját házuk,amiben laknak,öreg maskámnak ekvették a kertjét,ahol élt,csak a műhelyben járt melelegedni..Ennyi..

 23. János says:

  5 éve iszom a vérnyomás tabletát fogyaszthatom e a tiszta sót és s desztilnánosált vizet???

  • István says:

   Már 8 éve fogyasztom a tiszta sót. Talán amit Tejfalussy úr nem hangsúlyozott ki a weboldalán és a videóiban az, hogy a tiszta só kiválóan alkalmas a Candidiasis gyógyítására.
   Mikor még 8 évvel ezelőtt nekikezdtem a tiszta só fogyasztásának tele volt a szervezetem Candida Albicans gombával, főleg ezt úgy tapasztaltam, hogy kb 1 milliméter vastag lepedék volt a nyelvemen amit állandóan kapargattam és nagyon idegesített.

   Próbálgattam én a candida diétát, de a candida diéta egy bullshit, nem használt semmit.
   Alaposan kiirtotta a szervezetemből a candidát, az hogy tiszta sóval erősen sózott ételeket eszek.
   Én mondjuk napi 40g tiszta sót elfogyasztok, semmi negatívumot nem vettem észre emiatt, sőt azóta rengeteg betegségem elmúlt. Mielőtt nem fogyasztottam tiszta sót, hozzá kell tenni, hogy nehezen folyt a vérem és ilyen rendellenes sötét színű volt a vérem, amióta a tiszta sót eszem a vérem világosabb színű és hígabb lett, kiválóan folyik.

   Felidegesítettek már, mert gyakorikerdeseken letiltották a felhasználómat, mert Tejfalussy urat helyeseltem, pedig igaza van neki.

   A desztilláltvizet is mindenkinek ajánlom aki egészséges akar lenni, és nem akar vesekövet magának…

  • István says:

   Ha vérnyomás tablettát szed, akkor is nyugodtan fogyassza a tiszta sót és igya a desztillált vizet. Fontos, hogy a tiszta sót nagy mennyiségben fogyassza.

 24. István says:

  Még annyit szeretnék hozzátenni, hogy mindenki azt a sót egye amit a tisztaso.hu oldalon árulnak, mert a bolti sókat kálisóval mérgezik, persze vannak idétlen emberek akik azt állítják, hogy ez nem igaz, de sajnos igaz és mindenki igya desztilláltvizet.

  A jódot meg pótolni kell étrendkiegészítővel.

 25. István says:

  Annyira jó ez a tiszta só. Nagyon hálás vagyok Tejfalussy Andrásnak, hogy gyógyszertári/patikai sót ehetek viszonylag olcsón, nem kell félnem, hogy megmérgezem magam kálisóval.

  Ha egyszer sok pénzem lesz, pénzt fogok adományozni Tejfalussy Andrásnak ezért.

 26. István says:

  Minden tiszteletem Tejfalussy Andrásé. Amióta ezt a tisztasót fogyasztom, ami mentes a kálisótól, hihetetlenül feljavult az egészségem.

  Tejfalussy András egy nagyon bátor ember. Én nem tudnék ilyen bátor lenni, hogy felvegyem a harcot a sócsökkentős terroristák ellen. Nagyon tisztelem Tejfalussy Andrást e miatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük